• Lorem ipsum
 

Extra voorzorgsmaatregelen Corona-virus
13-03-2020

Wij staan in direct contact met de GGD en volgen in alle gevallen de richtlijnen van de Rijksoverheid op. Met onze maaltijdservice vervullen wij momenteel een cruciale rol. Om de continuïteit te kunnen blijven waarborgen en besmetting/verdere verspreiding te voorkomen, hebben wij in overleg met de instanties aanvullende maatregelen genomen. 

In onze keuken
In onze keuken hanteren wij al de strengste eisen op het gebied van hygiëne. Deze eisen zijn strenger dan de nu door het RIVM geadviseerde maatregelen met betrekking tot algemene hygiëne-richtlijnen. Aanvullende maatregelen zijn bij het bereiden van onze maaltijden daarom niet noodzakelijk. Daarnaast geeft het RIVM aan dat verspreiding van het corona-virus niet mogelijk is via voedsel dat in Nederland gegeten wordt. Corona-virussen hebben een dier of mens nodig om 'in leven te blijven' en te groeien. Dat kan niet in voedsel.

Medewerkers
Alle medewerkers hebben uitgebreide richtlijnen ontvangen over wat er van ze verwacht wordt met betrekking tot (persoonlijke)hygiëne en eventuele fysieke klachten. Zo attenderen wij medewerkers continu om regelmatig hun handen te wassen. Ook zijn er extra schoonmaakartikelen verspreid om zowel handen als voorwerpen die veel worden gebruikt extra schoon te maken.

Verpakkingsmateriaal
Met betrekking tot onze verpakking is het goed om te vermelden dat volgens de huidige informatie van het RIVM het virus niet op verpakkingsmateriaal kan overleven en dus ook niet via verpakkingsmateriaal kan worden verspreid.

Bezorging
In overleg met alle bezorgers is afgesproken dat zij per direct de maaltijd(en) tot aan de deur bezorgen en niet meer bij u naar binnen gaan. Voor uw gemak adviseren wij om een krukje, stoeltje of tafeltje bij uw voordeur te plaatsen opdat u de lege box hierop kan zetten en de bezorger uw nieuwe maaltijd hierop kan plaatsen. De bezorger belt bij u aan om u ervan op de hoogte te stellen dat de nieuwe maaltijd er staat. Vervolgens neemt hij/zij gepaste afstand.

Veilig en verantwoord
Om u te kunnen blijven voorzien van gezonde maaltijden aan huis, zullen wij ons blijven inspannen voor een hygiënische werkomgeving. Wij houden de adviezen van het RIVM doorlopend in de gaten. U kunt met een gerust hart gebruik blijven maken van de smakelijke en gezonde maaltijden van Gooise Tafel.


De duur van de maatregel is tot nader orde van kracht.