Hypo allergeen

Richtlijnen hypoallergene maaltijden Gooie & Eemlandse Tafel

Hypoallergeen betekent ‘weinig tot geen kans op allergische reacties’. De term hypoallergeen is niet wettelijk gedefinieerd. De maaltijden mogen geen sporen van bovenstaande ingrediënten/stoffen bevatten en worden bereidt in een aparte ruimte om kruisbesmetting te voorkomen. Alle hypo-allergene producten zijn tevens natriumarm. Dit houdt in dat het product per 100 gram maximaal 0,12 gram natrium bevat. Daarnaast is het hypo-allergene assortiment volledig vrij van kruiden en specerijen.


De hypoallergenen maaltijden bevatten GEEN:

Allergenen

  • gluten (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut)
  • schaaldieren
  • eieren
  • vis
  • pinda’s (aardnoten)
  • soja
  • melk
  • noten(amandelen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten,
  • pecanoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten)
  • selderij
  • sesamzaad
  • mosterd
  • zwaveldioxide en sulfiet bij concentraties van meer dan 10 mg per SO2 per kg of liter
  • lupine
  • weekdieren

E-nummers

  • Azo kleurstoffen: E102, E110, E122, E123, E124, E127, E128, E129, E151, E154, E155 en E180
  • Conseerveermiddelen en voedingszuren: E200-203, E210-219, E220-228, E249-252
  • Anti-oxidanten: E310-312, E320-321
  • Smaakversterkers: E620-625
  • Geur en smaakstoffen: vanille en kaneel

Histaminevrijmakers 

  • Aardbeien
  • Alcohol
  • Ananas
  • Aubergine
  • Banaan
  • Chocolade
  • Citrusfruit
  • Droge worstsoorten
  • Drop
  • Gefermenteerde groenten, zoals zuurkool
  • Gistextract
  • Oude kazen en buitenlandse kazen, zoals Gorgonzola en blauwschimmelkazen
  • Papaja
  • Producten op sojabasis, zoals sojasaus en tamari
  • Spinazie
  • Tempé
  • Tomaat
  • Trassi
  • Zuurkool

 

Wij gebruiken cookies op onze website om uw gebruikerservaring te verbeteren, onze website te optimaliseren en om u persoonlijk afgestemde aanbiedingen te laten zien op Gooise Tafel en andere sites. Door verder te gaan, gaat u akkoord met ons cookie policy. Manage cookies